Op veel plaatsen kun je aansluiten bij het gebed in Rome. Zo ook in Utrecht! Bid mee voor de synode in de Rooms-katholieke kerk en voor de eenheid van alle christenen. Kijk hier voor een gebed bij jou in de buurt, of stel ons op de hoogte van jouw eigen initiatief! De uitnodiging voor het gebed in Utrecht:

Taizé-viering voor de synode

Paus Franciscus nodigt jonge christenen van alle kerkelijke achtergronden uit om 30 september op het Sint-Pietersplein in Rome te bidden voor de toekomst van de Kerk. Deze samenkomst van

Gods volk, ‘Together’, vindt plaats aan de vooravond van de synode. Vanuit vele landen – waaronder Nederland – reizen dat weekend jongeren van allerlei kerken naar Rome om mee te doen aan deze bijzondere gebedsviering in de stijl van Taizé.

In de Pauluskerk in Utrecht is tegelijkertijd, om 17.00 uur, een Taizé-viering om samen te bidden met de jongeren op het Sint-Pietersplein. Bij deze oecumenische viering zullen liederen en teksten worden gebruikt als op dat moment in Rome en een Taizé-gelegenheidskoor ondersteunt de samenzang.

Deze viering is voorbereid door Mirjam van Noord (voorzitter jongerenkoor Paulus), dirigent Sebastian Holz, pastoor Hans Boogers en Hermen van Dorp (coördinator Huis van Dominicus).  

Welkom aan iedereen, jong en alle leeftijden, om mee te bidden tijdens deze Taizé-viering voor de opening van de grote synodevergadering in Rome over de toekomst van de rooms-katholieke kerk.

PLAATS: Pauluskerk, Willem de Zwijgerplantsoen 19, 3571 VJ Utrecht
DATUM: Zaterdag 30 september
TIJD: 17.00-17.45 uur
INFO: Hermen van Dorp: 06-12240600