Rome toont christelijke gastvrijheid

We zullen gastvrij ontvangen worden in Rome, dat is zeker! In de afgelopen weken is goed contact geweest met de mensen die hun huizen beschikbaar stellen voor onze groep. Heel bijzonder en waardevol om te zien met hoeveel inzet en plezier zij dat doen! En ook waardevol om te ervaren hoe zij dat doen als christenen voor medechristenen. Een inkijkje in de organisatie van de ontvangst in Rome (met hun toestemming uiteraard):

“Beste allemaal!

‘Onze’ week is begonnen en TOGETHER krijg steeds meer vorm. Terwijl we ons erop voorbereiden om de deuren van onze huizen open te stellen, laten we onthouden dat we ook onze harten zullen openen voor Jezus, die we het geluk hebben te herkennen in elk van deze jongeren. Maak je in de tussentijd niet druk, er zijn mensen die voor ons bidden: ik kreeg een foto en een gebed uit Nederland voor onze parochie.

Het is geen toeval dat ‘samen’ in het Engels wordt geschreven als ’together’, een woord dat bestaat uit drie delen: “to-get-there” of “om er te komen”. Het is alsof je samen moet zijn om ergens te komen. Niets is zo waar, als we denken aan wat we over een paar dagen zullen meemaken en het is prachtig om je voor te stellen dat we samen moeten zijn om onze Heer te ontmoeten, om de poorten van zijn huis te bereiken. Krachtig… SAMEN is het mooier!!

Iedereen een goed TOGETHER gewenst!”

Laura, coördinator van de ontvangst in de parochie San Giovianni Battista de Rossi