Sluit in Nederland aan bij TOGETHER

Kun je niet mee naar Rome, maar wil je toch samen met christenen uit alle kerken bidden voor de eenheid en de Heilige Geest vragen om leiding voor het synodale proces? Sluit je dan aan bij TOGETHER door deel te nemen aan één van de gebedsinitiatieven in Nederland. Of organiseer er zelf één!

Datum30 september 2023
Voor wie?Iedereen die niet meegaat naar Rome
Waar?Bij jou in de buurt (of organiseer dat zelf!)
Let opDeze gebeden worden niet georganiseerd door de Katholieke Vereniging voor Oecumene en het team van TOGETHER. Kijk daarom altijd op de website van de plaatselijke initiatiefnemer voor de laatste informatie.

Sluit in Nederland aan bij TOGETHER

Kun je niet mee naar Rome, maar wil je toch samen met christenen uit alle kerken bidden voor de eenheid en de Heilige Geest vragen om leiding voor het synodale proces? Sluit je dan aan bij TOGETHER door deel te nemen aan één van de onderstaande gebedsinitiatieven. Organiseer je zelf ook een oecumenisch gebed op 30 september? Laat het ons weten, dan voegen we jouw initiatief toe!

Amsterdam

Welkom in de kerk van Sint Franciscus Xaverius (De krijtberg), Singel 448 te Amsterdam. Om 19:00 uur begint de viering in het Engels, Nederlands en Italiaans, samen met de jezuïeten van Amsterdam (www.jezuieten.org) en de internationale jongerengroep Living Stones (www.pietre-vive.org). Zie de website van de Krijtberg.

Bergeijk

Als  gemeenschap De Hooge Berkt hebben we ons verbonden met dit initiatief.  In ons dagelijks gebed noemen we het synodale proces en de ondersteuning daarvoor in de beweging Together. We zien het als oproep en kans tot een doortocht naar verbondenheid tussen alle christenen.

Op zaterdag 30 september, op de tijd van de wekelijkse Lichtdienst om 19:15 uur, zullen we een gebed houden met materiaal van de KNR en liederen van Taizé. Zie www.hoogeberkt.nl

’s Hertogenbosch

In de Sint-Janskathedraal in Den Bosch is om 17.00 uur een gebedsviering om samen te bidden met de jongeren op het Sint-Pietersplein. Bij de Taizéviering in de Bossche Sint-Janskathedraal zullen dezelfde liederen en teksten worden gebruikt als op dat moment in Rome. Een Taizé-gelegenheidskoor ondersteunt de samenzang in Den Bosch. Via een groot beeldscherm is er een live verbinding met de viering in Rome. Iedereen, jong en minder-jong, is van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Deze uitnodiging is ook uitgegaan naar vertegenwoordigers van diverse kerken. De kathedraal is vrij toegankelijk. Zie de website van Bisdom Den Bosch.

Huijbergen

In de geest verbonden met de oecumenische viering van Taizé in Rome op 30 september 2023, zal in de kapel van het broederhuis Sint Marie (Boomstraat 7 te Huijbergen) om 17:00 uur een thematische vesperdienst verzorgd worden door de werkgroep voor oecumene ‘Vol-Zin’, de leefgemeenschap ‘De Huijberg’ en de communiteit van de ‘Broeders van Huijbergen’. In deze vesperviering luisteren we naar de boodschap van Jezus die blij maakt, liefde en de vrede brengt. Luisterend brengt hij ons dichter bij elkaar.
Voor informatie en aanmelden wordt u verzocht contact op te nemen met: franck@abcfh.nl of marjankb@live.nl

Megen

In het weekend van 30 september vindt in Megen het Franciscaans Jongerentreffen plaats. Deelnemers zullen samen TOGETHER in Rome via de livestream van het Vaticaan meebeleven. Let op: dit is een besloten gebeurtenis, die je alleen kunt meemaken als deelnemer aan het Jongerentreffen. Zie Franciscaans jongerentreffen 2023 – Minderbroeders Franciscanen 

Nijmegen

Effata Dominicuskerk, 19:00-19:45 uur. Zie TAIZÉviering voor opening synode (stefanus.nl) In Nijmegen willen we ons aansluiten bij dit gebed. Ook in onze stad zal dat zijn in de vorm van een oecumenische Taizéviering, in het besef dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en afhankelijk van elkaar als broeders en zusters in Christus. Iedereen, jong en oud, van elke christelijke gemeenschap in Nijmegen, vragen we om hun aanwezigheid, om hun steun en hun gelovig gebed om de leiding van de Heilige Geest.

We nodigen u daarom van harte uit op zaterdag 30 september om 19.00 uur in de Dominicuskerk, Prof. Molkenboerstraat 7 in Nijmegen. Na afloop is er gelegenheid om elkaar bij een kop koffie of thee te ontmoeten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nadia Kroon (nadiakroon@hotmail.com) of Peter Nissen (peterjanissen@hotmail.com).

Rotterdam

De dominicaanse gemeenschap in Rotterdam organiseert op zaterdagavond 30 september een oecumenische Taizé-viering in de Sint Dominicuskerk (Het Steiger) voor de opening van de synode in Rome. Hiermee geven de dominicanen gehoor aan de oproep van paus Franciscus om samen te komen om te bidden voor de toekomst van de kerk.

Verenigd met duizenden jongvolwassenen die in Rome samenkomen, zullen we bidden voor de eenheid van de kerk en de Heilige Geest vragen om leiding voor het synodale proces. Iedereen is van harte welkom!

Datum: 30 september 2023
Aanvang: 19:30 uur
Locatie: Sint Dominicuskerk, Hang 18, 3011 GG Rotterdam

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Richard Steenvoorde o.p.:
info@dominicanen010.nl

Utrecht

In de Pauluskerk in Utrecht (Willem de Zwijgerplantsoen 19) is tegelijkertijd, van 17.00-17:45 uur, een Taizé-viering om samen te bidden met de jongeren op het Sint-Pietersplein. Bij deze oecumenische viering zullen liederen en teksten worden gebruikt als op dat moment in Rome en een Taizé-gelegenheidskoor ondersteunt de samenzang. Zie hier de hele uitnodiging.

Woerden

Ook in Woerden wordt er gebeden op zaterdag 30 september. Om 19:00 uur is er een moment van gebed in de Bonaventurakerk, waarin we zingen met liederen uit Taizé, uit de Bijbel lezen, stil worden en bidden. Jongeren uit verschillende kerken, van Gereformeerde Gemeenten tot Rooms-Katholiek en van evangelisch tot luthers zullen voorgaan in gebed. Ben je erbij? Van harte welkom! Als iemand vraagt: “Wil je voor mij bidden”, dan kun je niet weigeren toch? De H. Bonaventurakerk ligt op loopafstand van NS station Woerden (9 minuten vanaf Utrecht Centraal, 12 minuten vanaf Gouda Centraal). Zie ook het bericht TOGETHER in… Woerden.

Omslagfoto: Lars König / Elyseüs Photography