Activiteiten

Ons programma

De Katholieke Vereniging voor Oecumene nodigt je van harte uit om mee te gaan naar Rome. Maar er zal het komende jaar nog veel meer te doen zijn! We werken hard aan het uitwerken van activiteiten en bijeenkomsten die je verder vertrouwd maken met je reisgenoten, andere kerkelijke tradities en de huidige ontwikkelingen in de Rooms-katholieke kerk. Je zult hier spoedig meer concrete informatie aantreffen.

Busreis naar TOGETHER in Rome

Bid mee voor de toekomst van de kerk samen met duizenden anderen en in bijzijn van paus Franciscus en de synodebisschoppen. Met programma door Taizé en verblijf in gastgezinnen. 28 september t/m 2 oktober 2023 (save the dates!)

Ontmoetingsdag 25 juni 2023

Ontmoet je reisgenoten! Bereid je samen voor door kennismaking met elkaar en elkaars kerkelijke traditie, praktische informatie en een gezamenlijke maaltijd. Voor wie zich al heeft ingeschreven voor de reis naar Rome, of wie nog overweegt dat te doen.

Webinars

Webinars over synodaliteit en oecumene, ter voorbereiding op de gebeurtenissen in Rome. Ook toegankelijk voor wie niet meegaat met de busreis.

Organiseer zelf een oecumenisch gebed

Samen bidden is het hart van het bouwen aan eenheid onder christenen. Tot aan TOGEHER in september geeft Taizé maandelijks suggesties voor een moment van gebed om je alleen of samen voor te bereiden. Het materiaal vind je hier.

Doe mee als vrijwilliger (internationaal)

TOGETHER is een groot evenement en zal alleen mogelijk zijn dankzij de inzet van veel vrijwilligers. Van het helpen ontwikkelen van het programma tot registreren van deelnemers en het uitdelen van lunchpakketten: alle helpende handen zijn welkom!