Activiteiten

Ons programma

Met een groep jonge christenen reizen we naar Rome om in te gaan op de uitnodiging van Paus Franciscus. De vereniging biedt persoonlijke, praktische, inhoudelijke en geestelijke voorbereiding aan. Ook initiatieven om door heel Nederland aan te sluiten op 30 september staan vermeld. En ook na de reis zullen er programma’s volgen om de opgedane ervaringen vruchtbaar te maken in de eigen Nederlandse context.

Inspiratiedag 2023

Wees welkom op de Inspiratiedag 2023! Laat je informeren over de wisselwerking tussen synodaliteit en oecumene, laat je inspireren door de verhalen over TOGETHER en bid mee in de Taizéviering!

Ontmoetingsdag voor reisgenoten

Ontmoet je reisgenoten in Utrecht! We bereiden ons op deze dag praktisch, persoonlijk en geestelijk voor op die bijzondere reis naar Rome. Met informatie over de reis, ontmoetingen met je reisgenoten, verdieping rond synodaliteit, een avondgebed en een gezamenlijke maaltijd.

Sluit in Nederland aan bij TOGETHER

Kun je niet mee naar Rome, maar wil je toch samen met christenen uit alle kerken bidden voor de eenheid en de Heilige Geest vragen om leiding voor het synodale proces? Sluit je dan aan bij TOGETHER door deel te nemen aan één van de gebedsinitiatieven in Nederland. Of organiseer er zelf één!

Organiseer zelf een oecumenisch gebed

Samen bidden is het hart van het bouwen aan eenheid onder christenen. Tot aan TOGEHER in september geeft Taizé maandelijks suggesties voor een moment van gebed om je alleen of samen voor te bereiden. Het materiaal vind je hier.

Busreis naar TOGETHER in Rome

Bid mee voor de toekomst van de kerk samen met duizenden anderen en in bijzijn van paus Franciscus en de synodebisschoppen. Met programma door Taizé en verblijf in gastgezinnen. 28 september t/m 2 oktober 2023 (inschrijven is niet meer mogelijk)

Taizéviering in Utrecht op 25 juni 2023

Broeder Sebastiaan van Taizé komt naar Nederland! Hij neemt deel aan een speciaal Taizégebed in de oud-katholieke Gertrudiskathedraal in Utrecht (vlakbij Utrecht CS) op zondag 25 juni 2023 om 19:00 uur. Tijdens dit gebed bidden we o.a. voor de voorbereidingen voor TOGETHER, de grote ontmoeting in Rome in september. Broeder Sebastiaan zal er meer over […]

Eerste stappen op weg naar Rome: voorbereidingsdag op 25 juni 2023

Op 25 juni 2023 ben je welkom in Utrecht voor een dag ter voorbereiding op de reis naar Rome. Heb je je al ingeschreven voor die reis, of denk je daarover na, meld je dan aan voor deze dag en leer meer. Ontmoet het team, o.a. broeder Sebastiaan uit Taizé, en je mogelijke medereizigers!

Doe mee als vrijwilliger (internationaal)

TOGETHER is een groot evenement en zal alleen mogelijk zijn dankzij de inzet van veel vrijwilligers. Van het helpen ontwikkelen van het programma tot registreren van deelnemers en het uitdelen van lunchpakketten: alle helpende handen zijn welkom!