Reisgenoot ds. Nathan Noorland bij Groot Nieuws Radio

Deelnemer aan onze reis naar Rome ds. Nathan Noorland vertelde op dinsdagochtend 19 september op Groot Nieuws Radio waarom hij ingaat op de vraag van Paus Franciscus om met en voor de Rooms-katholieke kerk te bidden.

Hij zal bidden voor een “zieke kerk,” zoals hij de diagnose door Paus Franciscus begrijpt. Een kerk die worstelt met misbruik van macht, met veel gevallen van seksueel geweld, met krimp in Noordwest-Europa en de uitdagingen die het zijn van een wereldkerk met zich meebrengt. Nathan sluit zich graag aan bij dit gebed, want “als iemand vraagt om voor je te bidden, dan kun je daar geen nee tegen zeggen.”

De eenheid van de christenen is een belangrijk thema voor Nathan. Hij ziet dit niet zozeer als een uniformiteit of een eenheid in structuren, maar vooral “het vieren dat je het van Jezus moet hebben.” Hierdoor voelt Nathan zich verbonden met andere christenen over kerkgrenzen heen, en trekt hij graag met hen op. Nu dus heel concreet, met een groep van veertig jonge christenen uit veel verschillende kerken naar Rome.

Daarnaast helpt hij met het organiseren van een gebedsviering die tegelijkertijd in Woerden wordt gehouden en die juist helemaal door jongeren – uit verschillende kerken – wordt gedragen. Zo sluiten christenen in Nederland op veel plekken aan bij het gebed in Rome. Lees meer en luister het hele interview met Nathan terug op www.grootnieuwsradio.nl!