In Woerden nemen jongeren het voortouw voor een gebed om de synode in de Rooms-katholieke kerk te ondersteunen. Bijzonder dat zij op die manier ingaan op het verzoek van Paus Franciscus om onze kerk te vergezellen op deze weg!

Het gebed vindt plaats in de Bonaventurakerk in Woerden en begint om 19:00 uur. Het gebed wordt geleid door jongeren uit verschillende protestantse en katholieke kerken in de stad. Wees erbij! Ook op andere plekken in Nederland vinden gelijktijdig aan het avondgebed in Rome oecumenische (Taizé)vieringen plaats. Kijk hier voor een viering bij jou in de buurt, of laat ons weten als jouw kerk ook iets organiseert! De uitnodiging uit Woerden:

Gezamenlijk gebed in de Bonaventurakerk Woerden

“Wil je voor mij bidden?” Misschien heb je deze kwetsbare vraag weleens gesteld. Wat is het vervolgens bemoedigend als mensen ook daadwerkelijk voor je gaan bidden.

Een tijdje geleden heeft Paus Franciscus een vergelijkbare vraag neergelegd bij gelovigen uit alle kerken wereldwijd: “Wil je voor ons bidden?” Waarom? Komende oktober wordt er in Rome gesproken over verschillende belangrijke thema’s: het klimaat, misbruik, jongeren, kerkverlating, het huwelijk, andere kerken etc. Paus Franciscus beseft dat zijn Kerk ziek is, en dat er geen verandering komt zonder gebed en de hulp van de Heilige Geest. Op de vooravond van de synode, op 30 september, wordt er daarom in Rome en op heel veel andere plekken gebeden.

Ook in Woerden wordt er gebeden op zaterdag 30 september. Om 19:00u is er een moment van gebed in de Bonaventurakerk, waarin we zingen met liederen uit Taizé, uit de Bijbel lezen, stil worden en bidden. Jongeren uit verschillende kerken, van Gereformeerde Gemeenten tot Rooms-Katholiek en van evangelisch tot luthers zullen voorgaan in gebed. Ben je erbij? Van harte welkom! Als iemand vraagt: “Wil je voor mij bidden”, dan kun je niet weigeren toch? De H. Bonaventurakerk ligt op loopafstand van NS station Woerden (9 minuten vanaf Utrecht Centraal, 12 minuten vanaf Gouda Centraal)

Omslagfoto: Lars König/Elyseüs Photography