Nora, Barbara en Mayke zorgen voor jouw slaapplaats!

In Rome zijn momenteel drie broeders van Taizé en zes vrijwilligers een gastvrije ontvangst aan het voorbereiden. Onder hen drie Nederlanders: Nora, Barbara en Mayke! Ze zijn er een aantal maanden om het programma inhoudelijk vorm te geven en om plaatselijke parochies en gemeenten enthousiast te maken om in september alle deelnemers te ontvangen en een slaapplaats te bieden. Onmisbaar dus!

De voorbereidingen kennen al een lange aanloop. Op de eerste suggestie van broeder Aloïs in oktober 2021 om de synode te ondersteunen met een oecumenisch gebed volgden verkenningen met de verschillende Vaticaanse instanties en andere gemeenschappen die een rol zouden kunnen spelen. Later volgden bijeenkomsten in Taizé en Rome met internationale vertegenwoordigers, waaronder leden van ons projectteam, om de plannen concreter te maken. En nu dus de praktische uitwerking door deze groep vrijwilligers.

“De paus heeft christenen uit andere kerken zo nederig om gebed gevraag. Het thema van
de bijeenkomst is Together, want het gaat om een samenkomst van heel het volk van God. We willen zo veel mogelijk mensen vragen eraan mee te doen. Het is belangrijk om samen met de deelnemers aan de bisschoppensynode stil te kunnen worden en samen te zijn.”

Nora, vrijwilliger voor TOGETHER in Rome (Nederlands Dagblad, 20 mei 2023)

Het Nederlands Dagblad van zaterdag 20 mei gaf in een mooi interview ruim aandacht aan de voorbereidingen van TOGETHER. Vaticaanwatcher Hendro Munsterman zocht de meiden op en vroeg hen naar hun beweegredenen en activiteiten. Het hele interview vind je hier.

Nora, Mayke en Barbara op de Engelenbrug in Rome.