Esther: “Oh Happy Day!”

Moe kwamen we aan bij de grens van Rome naar Vaticaanstad. We hebben, met alle jongeren, een pelgrimstocht gewandeld van Basilica di San Giovanni in Laterano naar Basilica di San Pietro. Dit was een tocht van ongeveer 6 kilometer.

Eenmaal aangekomen bij Vaticaanstad moesten wij door de beveiliging heen aangezien we een landsgrens overstaken. We moesten door twee verschillende punten. Bij de eerste controleerde ze even snel de inhoud van je tas en bij de tweede moesten de tassen en wijzelf door een scan.

Het koste natuurlijk wat tijd om hierdoorheen te komen en iedereen was een beetje moe door de wandeling maar toch bleef de sfeer gezellig en gemoedelijk. Toen we voor het eerste punt stonden te wachten stond er iemand een stukje verderop in de rij met een gitaar. Hij speelde verschillende liedjes en was daarbij aan het zingen. Sommige mensen zongen en klapte met de muziek mee.

Op een gegeven moment speelde hij het liedje Oh Happy Day uit Sister Act 2. In het begin was ik zachtjes aan het meezingen maar naarmate hij verder speelde, zong ik steeds harder totdat ik op een gegeven moment de lead overnam. Het is een lied waarin ik mijn gevoel en geloof helemaal kwijt kan en ook nu was dat het geval. Toen we het liedje afronden werd er heel hard geklapt door iedereen die eromheen stond. Het was zo’n mooi moment om mee te maken en een onderdeel van te zijn. Het maakte het wachten in de rij een stukje gezelliger en draagbaarder voor iedereen!

Tekst: deelnemer Esther
Omslagfoto: Esther (links) en andere deelnemers vermaken zich met muziek in de bus. Katholieke Vereniging voor Oecumene/Elyseüs Photography